СЪВЕТИ

Ако ви се иска или налага да пътувате, без значение къде, винаги можете да се обърнете към тези полезни съвети. По този начин ще осигурите безопастност за вас и за хората, който пътуват с вас.

Проучване

Винаги проучвайте! Опознайте добре своята дестинация, преди да пристигнете.

Не привличайте внимание

Няма нужда да си навличате неприятности като привличате ненужно внимание. Никога не можете да се сигурни какви чувства и емоций можете да привлечете.

Винаги носете в себе си важните документи

Това включва лични документи, здравни карти, сертификати за ваксинации, билети за пътуване и др. Никога не оставяйте тези документи на места, на които могат да бъдат достъпени от чужди лица. Ако трябва, можете да направите копия на тези документи.

Информирайте близките си

Дръжте приятелите и семейството си в течение, за това къде възнамерявате да отидете.ю

Обществения Wi-Fi

Не се доверявайте на обществения интернет. Не посещавайте сайтове, в които се налага да използвате лични данни и не влизайте в пощите си. По този начин можете да предотвратите кражба на лична информация.

Мястото, където ще отседнете

Дали това ще е хотел, къща за гости, бунгало или друго, винаги проучвайте мястото и проверете за мнения на предишни посетители. Ако не съществува такава информация в интернет, по-добре изберете друго място.

Заобикалящата ви среда

Винаги обръщайте внимание на това, къде се намирате. По възможност, свалете карта на телефона си. По този начин можете да предотвратите доста неловки ситуации.

Scroll to Top